Forum d'Aide de Forumcrea

N'hésitez pas à poser ici vos questions sur ForumCrea.

Vous n'êtes pas identifié.

#1 14-09-2017 07:57:17

melting
Membre
Date d'inscription: 29-12-2016
Messages: 264

een neutrale kussenschoen

"Gait analyse is onzin." Dat is Kelly Starrett, de beste verkopende coach van New York Times, fysiotherapeut, en de auteur van Ready to Run: Unlocking Your Potential om natuurlijk te runnen. "Iedere renner moet zeker hun techniek heel goed kijken. Maar zou ik een gaitanalyse aanraden om u te helpen een paar lopende schoenen te kopen? Helemaal niet. Het idee dat er een magische schoen past die je bewegingsdisfunctie past en de fouten in je beweging Adidas Superstar Mujer Granate minimaliseert, is ... raar. '

Hij heeft een punt; ondanks het feit dat de ganganalyse veel wordt gebruikt, zijn er veel argumenten tegen. Wanneer het wordt uitgevoerd in een biomechanica laboratorium, of in ieder geval door een coach met een gerenommeerde certificering zoals USA Track and Field's, is het zeker nuttig voor mensen die Adidas Zx 750 Femme pijn lijden als ze lopen of rennen, omdat het de bron van spier, zenuw of skelet kan onthullen problemen-vaak voordat ze beginnen.

Maar zal het u helpen om de juiste schoen te kiezen? Niet echt. De meeste bewijzen suggereren dat het standaard driehoekige model van schoenkeuze hierboven is zeer problematisch.

"Een gebrekkige gang kan worden gecorrigeerd door krachttraining, mobiliteitsoefeningen en strenge vorm, maar niet door een schoen," zegt Jason Fitzgerald, een USATF-gecertificeerde lopende coach, Nike Air Vapormax Womens auteur van 101 Simple Ways om een ??betere runner te zijn en de trotse eigenaar van een 2:39 marathon tijd. "De meerderheid van de mensen kan in een neutrale of stabiliteitsschoen lopen, maar de belangrijkste factor bij het kiezen van een schoen is comfort. Als je overprontert, maar je bent comfortabeler in een neutrale kussenschoen dan een motion-control schoen, dan heb je gelijk en ze hebben het fout. '

Geloof het of niet, dit "als de schoen past (en voelt goed)" wordt de filosofie ondersteund door wetenschap. Ondanks populaire overtuiging is er geen echt bewijs dat pronatie-gecontroleerde schoenen het letselrisico be?nvloeden.

In een kleine studie van 2011 gaf wetenschappers willekeurig neutraliteit, stabiliteit en bewegingschoenen aan 81 vrouwelijke hardlopers van verschillende pronatie. Tijdens een 13 weken marathon Nike Air Max Command Femme trainingsprogramma meldde meer dan de helft van de vrouwen met bewegingsschoenen schade, waaronder elke enkele van die met hooggesprongen voeten, die van de bewegingsschoenen profiteren. Drie jaar later bleek een grotere jaarlijkse studie van 927 Deense renners ook dat het rennen in neutrale schoenen het letselrisico niet be?nvloedde met betrekking tot de rennerspromatie.

Dus wat is de grootste voorspeller van letsel? Ongemakkelijke schoenen. Het meest overtuigende bewijs hier is een militaire studie vanaf 2001. Nike Free Run 2 DonneTweehonderdzeventig soldaten mochten kiezen uit een scala aan schoenen die veel vari?ren in hardheid, boogvorm en voetvorm. De schoenen die ze kozen hadden geen duidelijke verbinding met de soldatenvoetstypes, maar het aantal letsels daalde aanzienlijk toen ze simpelweg een schoen op basis van comfort koos. Studie auteur Benno Nigg,Nike Air Max 90 Hombre  M.D., concludeerde: "Het enige wat we hebben is comfort."

Hors ligne

 

Pied de page des forums

Créez Votre Propre Forum
Insérer vos Graphiques
Dictionnaires de Traduction
Hébergé par ForumCrea.com